5 Mart 2017 Pazar

Flixpress ile ücretsiz intro video hazırlama

İntro (jenerik) videolar genellikle youtube videolarının başında kanalın tanıtımı için kullanılan kısa ve ilgi çekici videolardır. Bu makalemizde flixpress.com sitesini kullanarak ücretsiz olarak intro videoların nasıl yapıldığını öğreneceğiz.

İntro (jenerik) video hangi amaçla kullanılır

İntro videolar günümüzde en çok youtube videolarında kullanılmaktadır. Bir çok youtuber videolarının başına 8-10 saniyelik intro videoları koyarak kanal reklamlarını yapmaktadır. Bu sayede kanal adının daha çok akılda kalması hedeflenmektedir.

İntro videoların özellikleri nelerdir

İntro videolar çok karmaşık olmamalı ve asıl amacı sizin youtube videonuzu izlemek olan ziyaretçiyi sıkmamalıdır. Bu nedenle en fazla 10 saniye olmalıdır. Aksi halde izleyici daha sizin videonuzun asıl içeriğine başlamadan videoyu kapatabilir. Hazırlayacağınız jenerik videosunda görsel efektler ve kullanacağınız resimler sizin youtube kanalınızı en iyi şekilde ifade etmelidir.

Flixpress.com web sitesi nasıl kullanılır?

Flixpress.com hem ücretsiz hemde ücretli olarak intro videolarınızı hızlı ve kaliteli bir şekilde hazırlamanıza olanak sağlar. Ücretsiz video temaları az olmakla birlikte yeni kanal açan youtube içerik üreticileri için tatmin edici videolar bulunmaktadır. Siteyi kullanarak, az bir ücret ödeyerek daha etkileyici intro video hazırlamak da mümkün.

İntro video hazırlamaya başlamadan önce Register butonu ile kayıt formunu doldurarak ücretsiz bir şekilde siteye üye olmanız gerekiyor. E-mail adresinize gelecek onay linkini tıklayarak üyeliğinizi onaylamalısınız. 

Üye giriş yaptıktan sonra üst taraftaki menüden "Automated Templates" menüsüne tıklayın. Aşağıda bir çok intro video teması listelenecekdir. 


 Üst taraftaki menüden "Free Plan Templates" seçeneğini tıklayarak ücretsiz olarak kullanabileceğiniz temaları listeleyebilirsiniz. Fare işaretçinizi listelenen temaların üzerine getirdiğinizde bir önizleme ile videoları izleyebilirsiniz.

Beğendiğiniz intro temasını belirledikten sonra üzerine tıklayarak açılan pencereden "Customize Now" butonuna tıklayın.


Sonraki pencerede intro videomuzda kullanacağımızı resmi seçmeliyiz. Buraya youtube kanal resminizi koymalısınız.


Upload image butonuna tıkladıktan sonra bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz resmi bulup yüklemeyi yapın. Yükleme işlemi başarılı olduğunda üst tarafta görünecektir. "Proceed" butonuna tıklayarak bie sonraki adıma geçin.

Bir sonraki pencerede seçtiğiniz temanın gerekli yerlerinde görünecek yazıları belirleyin. Video kalitesi olarak 720p çözünürlüğü seçin. Son olarak "Render Preview" butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.


Oluşturduğunuz videolar için anasayfa menüsünden "My account" sekmesine tıklayın. Açılan sayfada "My Previews" sekmesine tıklayarak oluşturduğunuz tüm videoları görebilirsiniz.


Video üzerindeki "More options" butonuna tıkladıkdan sonra "Download SD" butonuna tıklayarak oluşturduğunuz ücretsiz intro videosunu bilgisayarınıza mp4 formatında indirebilirsiniz.



Flixpress.com  ücretsiz intro (jenerik) video oluşturma videomuzu izleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.


Benzer Yayınlar

Flixpress ile ücretsiz intro video hazırlama
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Mail listemize abone olarak, yeni makalelerden anında haberdar olabilirsiniz.