9 Mart 2017 Perşembe

Blogger siteyi var olan adsense hesabına bağlama

Blogger web sitesini kullandığımız adsense hesabına nasıl bağlanır? Var olan adsense hesabına yönetici nasıl eklenir? Blogger web sitesine nasıl adsense reklamları eklenir?



Bildiğimiz gibi bir kişi adına sadece tek adsense hesabı açılıyor. Adsense hesabınız varken aynı isimle başka adsense hesabı açmaya çalışsanız bile adsense buna izin vermiyor. Eğer blogger web sitesini açarken kişi adsense hesabı için kullandığı mail adresinden farklı bir mail adresi kullanmışsa blogger sitesini adsense ile ilişkilendirmede problem yaşayabiliyor. Çünkü blogger ile adsense başvurusu yapmaya çalıştığınızda google adsense sizin blogger.com'a giriş yaptığınız gmail adresini tanıyor.

Bu durumu aşmak için hali hazırda onaylanmış adsense hesabınıza girip, blogger hesabı açtığınız gmail adresini yönetici olarak eklemeniz gerekiyor.

Örnek verecek olursak;

Kişi aa@gmail.com e-mail adresi ile adsense başvurusu yaptı ve onaylı bir adsense hesabı var.
Blogger hesabını açarken bb@gmail.com adresini kullandı. Bu durumda adsense hesabına giriş yaptıktan sonra blogger hesabı için kullandığı mail adresini yönetici olarak ataması gerekiyor. bu durumda iki mail adresi de bu adsense hesabı için yönetici olacağından blogger içinden adsense başvurusu yaparken herhangi bir sorun yaşanmayacak.

Adsense hesabıma nasıl yönetici eklerim?

Adsense hesabınıza yönetici eklemek için öncelikle adsense hesabınıza giriş yapmalısınız.

Adsense hesabınıza giriş yapmak için TIKLAYIN!

Sonrasında menü seçeneklerinden sırasıyla Ayarlar > Erişim ve Yetkilendirme >  Kullanıcı Yönetimi adımlarını izleyin. 

Adsense hesabına yönetici ekleme işlemi

Yönetici olarak eklemek istediğiniz gmail adresini kutucuğa yazarak "Davet Et" butonunu tıklayın. Adsense yönetici olarak eklediğiniz gmail adresine bir onay postası gönderecektir. E-postadaki linke tıklayarak onaylama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Artık blogger ile adsense başvurusu yapabilirsiniz. Blogger'a giriş yaptıktan sonra "Kazançlarım" menüsünü tıklayın. Açılan sayfada "Adsens'e Kayıt olun" butonuna tıklayın.


Blogger sitesinden google adsense başvurusu yapma işlemi
Açılan sayfada blogger'a giriş yaptığınız gmail adresi ile adsense başvuru yapılacağı yönünde bir onay işlemi olacak. Buradan "Evet" butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Blogger sitesinden google adsense başvurusu yapma

Bu işlemden sonra blogger web siteniz başarıyla adsense ile ilişkilendirilmiş olacak ve karşınıza resimdeki gibi sayfa gelecektir.

Blogger web sitesine adsense reklamı ekleme

Blogger'da reklam göster seçeneğini için "Evet" işaretledikten sonra, aşağıdaki reklam yerleşimi seçeneklerinden istediğinizi seçip onaylayın. Adsense hesabınızda otomatik olarak reklam birimleri oluşturulduğunu göreceksiniz.

Bu işlemleri başarıyla yaptıktan sonra yapmanız gereken web sitenizde özgün içerikler yayınlamak ve sitenizi adsense reklam yayınlama kriterlerine uygun hale getirme olacaktır. Web siteniz adsense tarafından onaylanırsa artık web sitenizde reklamlar görünmeye başlayacak ve adsense reklamlarından gelir para kazanmaya başlayacaksınız.

Konuyla ilgili olarak merak ettikelriniz veya takıldığınız yerler olursa bize yorum yazabilirsiniz. Herkese bol kazançlı web siteleri dilerim.

Benzer Yayınlar

Blogger siteyi var olan adsense hesabına bağlama
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Mail listemize abone olarak, yeni makalelerden anında haberdar olabilirsiniz.

3 yorum

Yaz yorum
avatar
14 Ocak 2018 16:32

hocam ben adsense hesabmı blogger hesabıma bağladım sonraki adımda ise adsense de bir kod çıktı ve o kodu blogger deki html ın altındaki headlerin altına eklememi istedi ben doğru eklediğimden emin değilm çünkü onaylanmadı lütfen bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Cevapla
avatar
9 Ocak 2019 20:40

Merhaba blogumda reklam gostermekte sorun yasiyorum. Adsense hesabim ile blogger iliskilendirilemiyor. 2 mail adresini de dediginiz gibi yetkilendirip yonetici yapmama ragmen. Sorun baska ne olabilir? Sevgiler

Cevapla
avatar
3 Haziran 2019 12:29

bende kazançlar bölümünde adsense'e kayıt olun yazmıyor ne yapmam gerekli

Cevapla