16 Şubat 2017 Perşembe

Wordpress ile facebookta paylaşılan haber resminin yanlış çıkma sorunu ve çözümü




Merhaba sevgili arkadaşlar. Bu yazımızda sitemizdeki haber veya makaleleri facebookta paylaşırken haber görselinin yanlış veya boş çıkma sorununa göz atacağız.

Web sitelerimiz için hazırlamış olduğumuz haberleri sosyal medyada paylaşarak daha fazla ziyaretçi çekmeye çalışırız. Buradaki önemli nokta ise haberlerimize dikkat çekici görseller hazırlamaktır. Çünkü insanların sosyal medyadaki paylaşımlarınızı tıklayıp tıklamama konusundaki karar ilk birkaç saniyede verildiği araştırma sonuçlarıyla ortaya koyulmuştur.

Siz haberlerinizi oluşturduktan facebookta paylaşmaya çalıştığınızda facebook sizin haber resminizi og meta:image etiketinde arar. Eğer buradaki resmin yolunda bir sorun oluşur ve facebook haber resmini bulamazsa, sitenizdeki uygun herhangi bir resmi haber resmi olarak gösterebilir.

<meta property="og:image" content="resim_yolu” />

Bu durumlarda oluşturduğumuz haberi veya makaleyi facebookta paylaşmaya çalıştığımızda haber görselinin yanlış çıktığını veya boş çıktığını görürüz. Bu bizim paylaşımımızı olumsuz yönde etkileyecektir. Çünkü görseli olmayan bir haber veya başlıkla alakasız görseli olan bir haber insanlar tarafından pek ilgi çekmez. Bu durum sitemizin ziyaretçi potansiyelini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu olumsuz durumdan kurtulmak için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

Wordpress kullanıyorsanız oluşturacağınız makale görsellerinin facebookta yanlış çıkmasının önüne geçmek için bir eklenti kurmanız gerekiyor.

Öncelikle sol taraftaki menüden Eklentilerà Yeni Ekle seçeneğini tıklayın. Arama bölümüne “Facebook open graph” yazarak arama yapın. Aşağıdaki görseldeki eklentiyi kurarak etkinleştirin.

Eklentiyi kurduktan sonra sol taraftaki menüden YazılaràYeni Ekle seçeneğini tıklayın. Sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda en altta kurduğumuz eklentiyi göreceksiniz.

Artık haberlerinizi oluşturduktan sonra haberiniz için hazırladığınız görseli bu eklenti üzerindeki “Upload/Choose” butonuna tıklayarak seçerseniz facebook sizin burada belirlediğiniz görseli haber resmi olarak tanıyacaktır ve paylaşımlarınızda boş veya yanlış resim çıkmasını engellemiş olacaksınız.

Facebook paylaşımında yanlış çıkan haber resmini nasıl güncellerim?

Eğer facebookta paylaştığımız bir haberin görselini yanlış çıkıyorsa aşağıdaki bağlantı adresini tıklayarak haber resmini güncelleyebiliriz. https://developers.facebook.com/tools/debug/ 


Siteye girdikten sonra yapmamız gereken haberimizin web adresini kopyalayarak buradaki kutuya yapıştırıp “Debug” butonunu tıklamanız.


Yazının devamı için lütfen websitemizi zyaret edin.

http://www.kodlakafa.com/wordpress/wordpress-ile-facebookta-paylasim-resminin-yanlis-cikma-sorunu-ve-cozumu/

Benzer Yayınlar

Wordpress ile facebookta paylaşılan haber resminin yanlış çıkma sorunu ve çözümü
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Mail listemize abone olarak, yeni makalelerden anında haberdar olabilirsiniz.