3 Mart 2017 Cuma

Youtube videoları kaç izlenmeye kaç para kazandırır

Youtube video hazırlayarak para kazanacağımız platformlardan en iyisi. Peki youtube kanalına video yükleyerek ne kadar para kazanabiliriz. Youtube videolarımızın izlenmesinden ortalama ne kadar reklam geliri kazanırız.



Youtube Türkiye'de videolara reklam ücreti ödemeye başladığından beri bir çok kişi Youtube üzerinden video paylaşarak ek bir gelir kaznamaya başladı. Video yayınlayarak para kazanabileceğimiz en iyi platform youtube ve adsense ortaklığıdır. Tabi videolarımızda para kazanabilmek için google adsense ile ilişkilendirilmiş  bir youtube kanalımızın olması gerekiyor. Siz arkanıza yaslanıyor ve youtube kanalınıza yüklediğiniz videolarınız izlendikçe para kazanmanın tadını çıkarıyorsunuz.

Youtube videolarından para kazanmak için ne yapmalıyım? 

Youtube videolarından para kazanabilmek için hazırladığınız özgün videolarınızı google adsense ile ilişkilendirdiğiniz Youtube kanalınızda yayınlamanız gerekiyor. Youtube telif haklarına önem verdiği için başkasının kanalındaki videoları kendi kanalınızda yayınlayarak para kazanmanıza izin vermeyecektir. İlk etapta size telif hakkı ihlali konusunda uyarı verecek, aynı ihlali devam ettirmeniz durumunda kanalınızı bloke edecektir. Bu yüzden para kazanma amaçlı yayınlayacağınız videolar telif hakkı size ait olan videolar olmalıdır.

Youtube  videolarımdan kaç izlenmeye kaç para kazanırım?

Aslında herkesin cevabını merak ettiği başlıca soru youtube kaç izlenmeye ne kadar reklam geliri kazandırır sorusudur. Fakat bunun kesin bir cevabı yok. Bir çok makalede 1000 izlenmeye 1 lira gibi bir genelleme vardır. Bu tüm kanallar için geçerli olmuyor. Sizin kanalınızda yayınladığınız videonun içeriğine göre videolarınızda reklamlar çıktığı için bazı videolara gösterilen reklamlar az bütçeli, bazılarına gösterilen videolar çok bütçeli olabiliyor. Bu durumda biz youtube videolarımızdan daha çok gelir elde etmek için daha pahalı reklam çıkabilecek konulara yönelmeliyiz. 

    Örnek verecek olursak; çocuk videolarının yayınlandığı kanallar izlenme sayısı ve ortalaması bakımından yüksek istatistiğe sahip olmakla beraber adsense reklam geliri düşüktür. Bunun sebebi youtube genelinde çok sayıda çocuk kanalı olmasıdır. Yani pasta ne kadar çok kişiye bölünürse size düşen pay o kadar az olacaktır. Eğitim içerikli kanallar ise daha izlenme başına fazla gelir getirmektedir.

Youtube videolarımda ne zaman reklamlar görünmeye başlar?

Siz kanalınıza videonuzu yüklediğinizde hemen reklamlar çıkmayacaktır. Çünkü youtube ilk önce sizin kanalınızında ne tür videolar yayınladığınızı belirler. Sonra video içeriğinizi belirler ve ona göre en ilgili reklamları göstermeye çalışır. Bu nedenle kanal açıklamasında ve etiketlerinde mutlaka kanalınızın ne tür videoların olacağını belirten bilgileri yazmalısınız. Aynı şekilde yeni bir video yüklerken daha hızlı reklam çıkması için video açıklama kısmına video içeriğiyle ilgili detaylı bilgi yazmalı, etiketleri video başlığıyla uyumlu ve video içeriğine göre yazmalısınız. Bu adımları doğru bir şekilde yaptıysanız youtube kanal veya videonuzu hızlı bir şekilde indexleyecek ve hem önde çıkmasını hemde reklamların gösterilmesini sağlayacaktır.


Reklam kazancımı hesabıma nasıl aktarırım?

Adsense sisteminin reklam gelirlerinin hesabınıza aktarılması için 200 TL bir alt limiti vardır. Yani reklam geliriniz 200 TL'ye ulaşmadıysa ödeme talebinde bulunamazsınız. Limite ulaşan ödemeleriniz için google size bir pin gönderecektir. Bu pini kullanarak hesabınızı doğruladığınız anda google adsense hızlı bir şekilde kazancınızı hesabınıza yatıracaktır.

Aşağıdaki videoda iki youtube kanalımızın izlenme oranlarını ve kazançlarını karşılaştırdık. Yazıda da bahsettiğim gibi çocuk kanalı gelirleri 1000 izlenme başına düşükken, eğitim içerikli video kanalının  1000 izlenme başına geliri daha yüksek çıktı.







Benzer Yayınlar

Youtube videoları kaç izlenmeye kaç para kazandırır
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Mail listemize abone olarak, yeni makalelerden anında haberdar olabilirsiniz.